Cookie-Einstellungen
schließen
Workshop

De Mongoolse Keuken

Leer een Mongools gerecht maken. Zoals gestoomde dumplings of handgesneden Mongoolse noodles. Met twee bijgerechten. Meteen het perfecte moment om via Saran meer te weten te komen over Mongolië!

De Mongoolse keuken is redelijk eenvoudig maar juist daarom interessant.

Ontdek hieronder onze workshops

Mongoolse gerechten vertonen gelijkenissen sommige gerechten uit China, Tibet en omliggende landen. Nomaden, bekend om hun zelfvoorzienendheid, creëren met weinig ingrediënten verrassend creatieve gerechten.

Vlees, zuivel en deeg zijn essentieel in bijna elk gerecht, maar wij geven een twist aan traditie door al 10 jaar uitsluitend veganistisch te koken. Het was een boeiende ontdekkingsreis om traditionele gerechten te herinterpreteren met alleen plantaardige ingrediënten die we graag met jullie delen!

Super leuke kookworkshop met Mongolië als thema

Uniek in Nederland, want er is echt niemand anders die een kookworkshop zoals deze aanbiedt! Ontdek de Mongoolse keuken onder begeleiding van Saran, geboren en getogen op het Mongoolse platteland en opgegroeid in een yurt. Dit is niet alleen een kans om heerlijke gerechten te leren bereiden, maar ook om al je vragen over Mongolië aan Saran te stellen. Ze vindt het geweldig om je alles te vertellen over haar geboorteland!

Leuk weetje: wij koken al 10 jaar uitsluitend plantaardig. Er is mogelijk geen ander land waar zoveel vlees wordt gegeten als in Mongolië; dus dat lijkt hier misschien een vreemde combinatie. Maar Saran bewijst dat plantaardig koken net zo heerlijk kan zijn. Zoals ze altijd zegt: "Als zélfs ik het kan, dan kan iedereen het!

2-daagse Workshop
€145,- p.p. (overnachting inbegrepen)
2 hoofdgerechten en 3 bijgerechten + ontbijt
Duur: van 14.00u tot ongeveer 17.00u volgende dag
Koffie / thee / fruitwater
Minimaal 4 personen
Maximaal 7 personen

Bij aankomst verwelkomen we je met Mongoolse melkthee vanaf 14.00 uur. De eerste workshop begint om 16.00 uur, gevolgd door een mooie presentatie van het (zelfgemaakte) diner om 18.30 uur. De volgende dag begint met een typisch Mongools ontbijt om 09.00 uur, waarbij je kunt helpen. Na het ontbijt maken we een wandeling in de unieke bomentuin van onze buren. Om 12.30 uur start de tweede workshop, gevolgd door de (zelfgemaakte) lunch om 14.30 uur. Je kunt tot ongeveer 17.00 uur blijven.

Avondworkshop
€65,- p.p. (€35,- bij verblijf bij ons)
1 hoofdgerecht + 2 bijgerechten
Duur: ongeveer 3-4 uur
Koffie / thee / fruitwater
Minimaal 3-4 personen
Maximaal 7 personen

Workshops worden aan het einde van de dag gegeven (rond 16.00 uur), zodat we het resultaat van de workshop direct mooi kunnen presenteren als diner en jullie kunnen genieten van jullie eigen creatie. Natuurlijk mogen eventuele restjes ook meegenomen worden naar huis!