Cookie-Einstellungen
schließen

Über uns

Hallo! Welkom bij ons. Onze grote passie is om onze cultuur uit Mongolië met jullie te delen! Onze naam "Altai" is een prachtig gebergte dat onder andere door Mongolië loopt.

Wer wir sind.

Wij zijn Rowan Hartsuiker en Sarantungalag Myagmarsuren-Hartsuiker (roepnaam: Saran). Saran is opgegroeid in een Mongoolse "ger" (ook wel jurt of yurt genoemd), waardoor onze band met Mongolië en de yurt niet alleen oppervlakkig is, maar een integraal onderdeel van ons leven vormt. Maar laten we eerlijk zijn, een yurt is ook gewoon ontzettend leuk en inspirerend!

Saran heeft met succes enkele jaren haar Yurt Bed & Breakfast gerund in Noord-Holland. In 2023 kochten we een boerderij in Oost-Groningen, waar we in 2024 weer onze Yurt B&B zijn gestart. Daarnaast zijn we bezig met het renoveren van onze karakteristieke boerderij, waarvan een deel al te huur is voor een heerlijke vakantie in Groningen!

Studio Corvus.

Rowan werkt al vele jaren vanuit één van onze yurts als freelance webdesigner onder de naam Studio Corvus. Hoewel zijn dagelijkse werk bestaat uit het ontwerpen van websites en brands voor (internationale) bedrijven, houd hij zich ook heel graag bezig met het maken van muziek. Specifiek traditionele Mongoolse muziek, maar met een eigen draai (Onder andere ook Nederlands gezongen). Ook speel ik Schotse doedelzak (en combineer ik dit ook met keelzang!).

Unsere größte Leidenschaft ist es, die mongolische Kultur mit Ihnen zu teilen.

Al jaren delen wij met veel plezier de Mongoolse cultuur, tradities, kleding, gewoontes, muziek en meer met anderen. Hoewel veel mensen wel iets weten over Mongolië, blijft het voor velen een mysterieus land. Dit is jullie kans om geïnspireerd te worden door een unieke cultuur van een land ver weg!

Op ons erf zorgen de dieren voor wat extra gezelligheid

Het is moeilijk voor te stellen hoe ons leven eruit zou zien zonder dieren om ons heen. Het blijft een genot om de haan en zijn kippen te observeren terwijl ze op zoek zijn naar eten en de perfecte plek om te zonnen. Maar als je echt van levensgenieters wilt genieten, ontmoet dan onze twee varkens! Het zijn heel lieve Kune Kune-varkens die dol zijn op interactie met mensen.

En natuurlijk onze hond, Raven. Hij verdiend hier ook een eigen stukje tekst

Raven is echt de grootste mensenvriend die je je maar kan voorstellen. Hoewel zijn uiterlijk in eerste instantie misschien afschrikt (of juist fascineert), is hij echt heel lief. Er komt echter nogal wat op je af, dus wij begrijpen dat het in eerste instantie misschien "too much" is. Bij het welkom kan hij dan ook nogal eens érg enthousiast doen. We proberen er altijd voor te zorgen dat Raven niet tot overlast is. Mocht dat toch zo zijn, horen we dat heel graag, dan zorgen we dat hij wat minder vrij rond de tuin loopt. Leukik heb ook een (muzikale) ode aan Raven geschreven in Mongoolse stijl.