Over ons

Welkom bij ons. Het is onze passie om onze cultuur uit Mongolië met jullie te delen! "Altai" is een gebergte dat onder andere door Mongolië loopt. "Yurt" is een internationaal (origineel Turks) woord voor wat wij in Mongolië een "ger" noemen.

Wie wij zijn.

Wij zijn Rowan Hartsuiker en Sarantungalag Myagmarsuren-Hartsuiker (roepnaam: Saran). Saran is opgegroeid in een Mongoolse "ger" (ook wel jurt/yurt genoemd). Hierdoor is onze connectie met de yurt niet enkel omdat het "leuk", of "mooi" is, maar omdat het echt een belangrijk onderdeel van ons leven is! Maar daarnaast, is een yurt natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk!

Studio Corvus.

Rowan werkt al ruim 4 jaar vanuit één van onze yurts als freelance webdesigner onder de naam Studio Corvus. Hoewel mijn dagelijkse werk bestaat uit het ontwerpen van websites en brands van internationale bedrijven, houd ik mij ook heel graag bezig met het maken van muziek. Specifiek traditionele Mongoolse muziek, maar met een eigen draai (Onder andere ook Nederlands gezongen). Ook speel ik Schotse doedelzak (en combineer ik dit ook met keelzang).

Onze grootste passie is de Mongoolse cultuur met jullie te delen.

Al jaren vinden wij het erg leuk om de Mongoolse cultuur, tradities, kleding, gewoontes, muziek en andere gerelateerde dingen met andere mensen te delen.

Rondom de yurt zorgen de dieren voor wat extra gezelligheid; zoals kippen, kalkoenen en varkens!

Een leven zonder dieren om ons heen is ons lastig voor te stellen. Het blijft een genot om de haan en zijn hennen te observeren tijdens hun eeuwige zoektocht naar eten en de perfecte plek om te zonnen. Maar als je echt levensgenieters wilt meemaken, ontmoet dan onze twee varkens! Heel lieve varkens (Kune Kune-varkens), die erg houden van interactie met mensen.

En natuurlijk onze hond, Raven. Hij verdiend een eigen stukje tekst speciaal over hem op deze pagina!

Raven is echt de grootste mensenvriend die je je maar kan voorstellen. Hoewel zijn uiterlijk in eerste instantie misschien afschrikt (of juist fascineert), is hij echt heel lief. Er komt echter nogal wat op je af, dus wij begrijpen dat het in eerste instantie misschien "too much" is. Bij het welkom kan hij dan ook nogal eens érg enthousiast doen. We proberen er altijd voor te zorgen dat Raven niet tot overlast is. Mocht dat toch zo zijn, horen we dat heel graag, dan zorgen we dat hij wat minder vrij rond de tuin loopt. Leukik heb ook een (muziek) ode aan Raven geschreven in Mongoolse stijl.

Onze activiteiten.

Leer een Mongools gerecht maken.
Zoals gestoomde dumplings of handgesneden Mongoolse bami.
Meer informatie
Rowan zingt Mongoolse keelzang
Mongoolse keelzang muziek
Ontdek de mogelijkheden van je stem door het ontdekken van boventonen.
Meer informatie
Fietsen door de duinen vlakbij ons huis
Fietsverhuur
Wij verhuren vier Urban Drivestyle e-bikes met 20x4 (brede) banden.
Meer informatie