Veel Mongoolse gerechten kennen gelijkenissen met gerechten die we vinden in China en Tibet en daaromheen liggende landen. Mongoolse nomaden zijn vrijwel geheel zelfvoorzienend en zijn daarom heel creatief met de paar ingrediënten die ze altijd ter beschikking hebben.
Vlees, zuivel en deeg staat centraal in vrijwel elk gerecht. Wij geven een iets andere draai aan traditionele gerechten; Al jaren koken wij uitsluitend vegan. Het is een zeer leuke ontdekkingsreis geweest om te kijken hoe wij verschillende traditionele gerechten met enkel plantaardige ingrediënten kunnen klaarmaken.
Er zijn verschillende gerechten die zich perfect lenen voor een workshop. In principe is de keuze vrij, maar wij kunnen ook adviseren. Bij de meeste gerechten maken we er ook een Mongoolse aardappel of bieten salade bij. Opties zijn:
Deze kan je bij ons ook bestellen als avondmaaltijd! Meer informatie over onze diners hier.
Leer samen met Saran een echt Mongools gerecht maken, zoals gestoomde dumplings.
Bestel een echt Mongools diner, zoals gestoomde dumplings, of van alles wat (proeverij!)
Hoor je Mongolië, dan hoor je de fascinerende klanken van boventonen en keelzang.