Workshop

De Mongoolse keuken

Leer een Mongools gerecht maken. Zoals gestoomde dumplings of handgesneden Mongoolse noodles. Meteen het perfecte moment om via Saran meer te weten te komen over Mongolië!

De Mongoolse keuken is redelijk eenvoudig maar juist daarom interessant.

€35,-
per persoon (ongeveer 2 uur)
Dit tarief geldt per persoon. Alle ingrediënten worden vers gekocht. Natuurlijk mag het resultaat gegeten worden en eventueel mee naar huis genomen worden als er over is!

Veel Mongoolse gerechten kennen gelijkenissen met gerechten die we vinden in China en Tibet en daaromheen liggende landen. Mongoolse nomaden zijn vrijwel geheel zelfvoorzienend en zijn daarom heel creatief met de paar ingrediënten die ze altijd ter beschikking hebben.

Deeg, zuivel en vlees?

Vlees, zuivel en deeg staat centraal in vrijwel elk gerecht. Wij geven een iets andere draai aan traditionele gerechten; Al jaren koken wij uitsluitend vegan. Het is een zeer leuke ontdekkingsreis geweest om te kijken hoe wij verschillende traditionele gerechten met enkel plantaardige ingrediënten kunnen klaarmaken.

Interessant? Neem contact op
Gerecht naar keuze

Er zijn verschillende gerechten die zich perfect lenen voor een workshop. In principe is de keuze vrij, maar wij kunnen ook adviseren. Bij de meeste gerechten maken we er ook een Mongoolse aardappel of bieten salade bij. Opties zijn:

  • Gestoomde dumplings / Бyyz (“Buuz”)
  • Gefrituurde pasteitjes / Хуушуур (“Khuushuur”)
  • Gebakken potstickers / Банш (“Bansh”)
  • Handgesneden noodles / Цуйван (“Tsuivan”)

Dit zijn onze workshop-gerechten.

Deze kan je bij ons ook bestellen als avondmaaltijd! Meer informatie over onze diners hier.

Банш (“Bansh”)
(Gebakken “potstickers”)

Vergelijkbaar met “buuz”, maar iets kleiner en licht krokant gebakken in de pan, vandaar de naam "potstickers". Gevuld met diverse groente, kruiden en vegetarisch gehakt (“Beyond Meat”). Ernaast maken we een Russische bietensalade en pittige komkommersalade.

Vegan-icoon
Wij koken vrijwel geheel vegan. De Mongoolse keuken staat traditioneel gezien in groot contrast met plantaardig eten - maar leent zich er wel erg goed voor om plantaardige variaties te maken op basis van traditionele recepten. En ook nog eens super lekker!

Onze activiteiten.